Hjem - Lions Møn

Menu

Brilleindsamling til EU-valg og Folketingsvalg

Lions indsamler briller ved EU-valget den 25. maj 2019 og Folketingsvalget den 5 juni 2019


Når du går til valgurnen til Europa Parlamentet og til folketingsvalget, kan du også donere dine brugte briller til Afrika. Lions klub Møn har opstillet indsamlingsboks ved valgstederne på Bogø, Damme, Stege og Borre.

- Vores brilleindsamlinger plejer at være populære, fx indsamlede Lions klubberne ved sidste landsdækkende valg mere end 51.000 par briller, siger klubbens repræsentant Henrik Nielsen

- og da vi hører, at mange vælgere roser vores brilleindsamling, håber vi på at kunne sætte en ny valgrekord. Med din hjælp!


Et glædelig gensyn
Når Lions deler briller ud, oplever vi stor glæde. Pludselig kan den synshæmmede se tydeligt igen.  Specielt Afrika og Latinamerika er på modtagerlisten. Over 30.000 par briller forlader hvert år vores opmålingssteder for at blive fragtet ud i den store verden. Hovedparten af disse briller er blandt andet indsamlet gennem Lions.

Brillens rejse til nyt liv
Brillerne sendes til opmåling hos tre produktionsskoler, hvor de opmåles, påsættes styrke, kontrolleres og pakkes i plastpose.
Skolens elever sorterer briller, renser og måler dem op. De markeres med styrke og pakkes i kasser med 50 briller af samme styrke. Er brillerne kassable, tages glas ud, ligesom stel sorteres i metaller og plastik, hvorefter det hele sendes til genbrug. Når de defekte briller er sorteret fra, ender man op med ca. 30.000 par briller årligt, der får et nyt liv ude i verden.
På modtagerstedet sørger professionelle øjenlæger eller trænede frivillige Lions/Leos for at screene de synshæmmede, så brillerne kommer til de rette brugere.

Syn er også et Lions fokus
Kampen mod blindhed har altid været et kerneområde i Lions. Fx var Lions med i udviklingen af den hvide blindestok, uddannelse af førerhunde, etablering af øjenbanker og -hospitaler i 3. verden lande, har foretaget mæslingevaccinationer (mod blindhed) og m.m. 

Derfor er det også naturligt at syn og brilleindsamling er i fokus hos Lions klubberne i Danmark.

- Og der er brug for det: Hvert minut fødes der et nyt synshæmmet barn et eller andet sted i verden, slutter Lions klub Møns repræsentant Henrik Nielsen

Følg Lions